kuchnia safari

Głównym założeniem projektu było stworzenie przytulnej, ale nowoczesnej kuchni. Całość zaprojektowana została w kolorach: brązu i pomarańczy. Poprzez wykorzystanie fototapety, całe pomieszczenie optycznie zyskało głębię, przez co wydaje sie większe.

Projekt jest metamorfozą już istniejącego wnętrza. Meble zostały w większości te same, zmienione zostały jedynie ich fronty oraz zabudowano lodówkę i sprzęty rtv.
Kolejną kwestią jest podłoga, która także musiała pozostać nienaruszona, lecz oprócz wersji typowej powstała jeszcze wersja z podłogą w bardziej szalonym pomarańczowym kolorze.

Na środku dodana została wyspa oraz nadwieszony sufit, natomiast wiszącą lampę zastąpiła stojąca.

Nad zlewem także znajduje się fototapeta schowana za hartowanym szkłem, które chroni ją przed zabrudzeniami i wilgocią.

Całość zachowana jest w klimacie safari, dając uczucie bliskości z naturą i zamieszkującymi je zwierzętami.

kuchnia safari

kuchnia safari